CHE en CV.Koers prijs onderzoek coaching

Onlangs wonnen Gerwin Wallet en Lennard Pors de tweede prijs met een onderzoek naar coaching van predikanten. Het gaat om de CHE-CV.Koers prijs voor hun onderzoek ‘Kom over en coach’. In dit onderzoek dat je hier kunt downloaden, laten ze allerlei kanten zien aan coaching van predikanten.

Confido Coaching was opdrachtgever. Op dit moment ben ik bezig in gesprekken met predikanten verder in deze thematiek te komen. Wat zoeken predikanten? Als leidinggevende hebben ze herkenbare coachvragen. Tegelijk: wat is specifiek voor hun werk en context? Waar liggen behoeften en waar ervaren predikanten knelpunten in hun functioneren. Bedenk dat juist predikanten ook mensen willen inspireren, mensen willen helpen te zoeken, zichzelf en elkaar ontwikkelen. Dat vraagt dus veel van de persoon van de predikant (of pastor) zelf. Is er tijd voor jezelf, je zaag te scherpen, met andere ogen te kijken naar je werk, je dromen, je visie, je onzekerheid, of…?

Dit thema zal nog zeker terugkomen bij Confido, net als de coaching van teams in kerk, klooster, parochie: inspirerende geloofsgemeenschappen in de context van deze tijd. Over leiderschap, inspiratie, identiteit, visie en doelgericht samen vorm geven aan dat waar je in gelooft. Meer dan de moeite waard om vormen van begeleiding, coaching en training bij te betrekken. Voor meer informatie: info@confidocoaching.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.